Vigsel

En kyrklig vigsel är både en juridisk akt och en helig handling där man ber om Guds välsignelse över sitt äktenskap.

Förutsättningen för en kyrklig vigsel är att både brud och brudgum har gått i skriftskola och hör till den evangelisk-lutherska kyrkan. Den ena kan även höra till något annat kristet samfund.

Några viktiga saker att komma ihåg inför en vigsel:

• hindersprövning, eller lysning som det även kallas
  • reservera präst, kantor och vigselställe

Mera information om bröllopsförberedelserna hittar du här och mera information om hindersprövningen samt blankett hittar du här.

Reservera Karleby sockenkyrka i tid!

Präst, kantor och vigselplats kan reserveras och hindersprövning göras vid kyrkoherdeämbetet Gustaf Adolfsg. 16 tel. (06) 8296 881

Man behöver inte ha vigseln i kyrkan den kan också hållas i t.ex. förrättningskapellet, församlingshemmet eller ett privathem.

Ifall du vill ha sommarbröllop i Karleby sockenkyrka lönar det sig att vara ute i god tid. Nästa sommar är redan nästan fullbokad!

Ifall man vill kan man ordna även bröllopsfesten i församlingens utrymmen.

Här kan du lyssna till några
exempel på lämplig Vigselmusik.