Körer och musikgrupper sjunger för Gemensamt Ansvar

Publicerad: 15.03.2017

Kronoby Sångkör Fredagen den 31 mars kl 19 ställer många körer och ett par orkestrar upp för insamlingen Gemensamt Ansvar.
Konserten ordnas i Gamlakarleby stadskyrka och arrangörer är direktionerna för diakoni- och vuxenarbetet.

Gästande kör är Kronoby sångkör som dirigeras av Tobias Elfving. De andra grupperna är karlebykörer och orkestrar; Karleby kammarkör, Gamlakarleby manskör, Kyrkokören, Karleby spelmansgille och Gamlakarleby Hornorkester.
Sångkören från Kronoby kommer bland annat att sjunga Vid soluppgången. Texten är skriven av Fredrika Juvelius och musiken av Eva- Lott Björklund. Kören sjunger också den irländska bönen Må din väg gå dig till mötes.
Karleby spelmansgille med spelmän och -kvinnor i olika åldrar kommer att bjuda på ett par kyrklåtar och en visa från Tystberga.
Manskören sjunger ett par böner bland annat från ortodoxa liturgin; Herre förbarma dig och Bön om ro.
Kyrkokören medverkar med en nyskriven Flyktingpsalm. Diakonerna Annette Ståhl och Gunilla Aarnio kommer att vara med under välgörenhetskonserten. De berättar om årets Gemensamt Ansvar -insamling.
Körerna och arrangörerna hälsar alla varmt välkomna att göra en insats för den viktiga insamlingen. Under konserten upptas en frivillig kollekt för insamlingen.

Bild: Kronoby Sångkör är en av de många grupper som ställer upp för Gemensamt Ansvar -konserten fredagen den 31 mars kl 19 i Gamlakarleby stadskyrka.