Kyrkan erbjuder gratis samtalshjälp

Publicerad: 28.06.2017

För många är semestern årets höjdpunkt. Vinterns utmaningar och förväntningarna inför semestern kan ändå tära på krafterna så att man känner sig trött redan innan semestern har börjat. Då hjälper det ofta att tala ut.
Kyrkan erbjuder gratis, anonym och konfidentiell samtalshjälp där man kan tala ut om det som tynger och lätta sitt sinne. Jourhavande är kyrkligt anställda och frivilliga som fått utbildning för uppgiften.

Kyrkans samtalstjänst betjänar under hela sommaren. Samtalstjänstens svenska telefonjour är öppen varje kväll klockan 20-23 på nummer 0400 22 11 90.
Samtalstjänstens chattjour finns på adressen www.samtalstjanst.fi. Från mitten av juni till augusti är den svenska chatten öppen onsdag och torsdag klockan 18-20. Från den 12 augusti är chatten öppen måndag-torsdag klockan 18-20.

Samtalen via alla kanaler i kyrkans samtalstjänst är konfidentiella och därför är tröskeln låg att tala också om sådana saker som man inte annars vågar tala om.

Kyrklig tidningstjänst