Andliga sånger, violin- och orgelmusik

Publicerad: 12.07.2017

Saana LaitinenI Gamlakarleby stadskyrka hör vi nästa vecka i lunchmusiken violinisten och barockviolinisten Saana Laitinen, som har varit verksam i olika orkestrar runtom i Finland, men numera bor i Karleby.
Maken, organisten Martti Laitinen, som också är kantor i Karleby svenska församling, kommer att medverka tillsammans med Saana i lunchmusiken både på orgel och piano. Båda har fått sin skolning i Sibelius Akademin i Helsingfors.

Det blir musik av Bach, Beethoven, Schubert och Sibelius. Program à 6 euro säljs till förmån för Karlebynejdens Orgelvänner som arrangerar lunchmusikserien i stadskyrkan under sommarmånaderna.

Martti LaitinenFöljande kväll 20.7 kl 20 spelar Martti Laitinen i sommarmusikserien i Karleby sockenkyrka. Då blir det musik av Bach, Sibelius, Ilmari Krohn, François Couperin, Domenico Zipoli, Marcel Fournier och Markus Virtanen.
Program à 7 euro säljs till förmån för musikarbetet i församlingen.

I morgon 13.7 sjunger sopranen Virva Puumala och hennes pappa tenoren Pertti Mathlin i sockenkyrkan kl 20. Christian Ahlskog kommer att vara organist och pianist.
De blir många klassiska andliga sånger som alla sjungs på finska. Sånger som Beethovens Guds lov i naturen, Pylkkänens Pastorale, Maasalos Tuhansin kielin och duetter av Merikanto. Trion framför också Sibelius Finlandia.
Konserten ingår i juli månads sommarmusikserie samt i Rauhan Sanas sommarfestligheter. Program finns att få för 7 euro.

Sommarmusik i Karleby sockenkyrka den 13.7 kl 20.
Lunchmusik i Gamlakarleby stadskyrka den 19.7 kl 12.
Sommarmusik i Karleby sockenkyrka den 20.7 kl 20.