Kyrkhelgen - intressanta gäster och aktuella teman

Publicerad: 13.09.2017

Kyrkhelgen går av stapeln inkommande helg i Gamlakarleby kyrka och församlingscentret. I år är huvudtemat Guds kraft till frälsning . Kyrkhelgen firar detta år 10 års jubileum. År 2008 hölls den första Kyrkhelgen i församlingshemmet på Kyrkbacken.

Två av de mer långväga gästerna är från Norge respektive Lettland. Espen Ottosen har även tidigare varit huvudtalare vid Kyrkhelgen. Han är ledare för informationsavdelningen vid Norsk Luthersk Misjonssamband. Från Lettland kommer biskop Hans Jönsson. Han är egentligen från Sverige, men har verkat som präst i många år i Lettland och valdes senaste år till biskop. Han kommer att predika vid den avslutande högmässan och även hålla ett seminarium. Andra talare är Henrik Perret och Leif Nummela, som båda var med också vid den första Kyrkhelgen 2008.

Seminarierna är 14 till antalet och täcker många intressanta och viktiga ämnen. Ett aktuellt ämne är eutanasi som behandlas av Päivi Räsänen. En del ämnen berör barnfamiljernas situation. Det blir också panelsamtal om hur muslimer skall bemötas. Som tidigare bandas allt och man kan köpa cd-skivor med det man inte hunnit lyssna till.

- Jag vill speciellt inbjuda församlingsborna i Karleby att ta del av gemenskapen och programmet, säger kaplan Jan Nygård.
- Det är en glädje för oss att få vara värdar för Kyrkhelgen och möta kyrkfolk från när och fjärran. Många
samtal kyrkfolk emellan kommer säkert att ge en extra krydda åt Kyrkhelgen.

Som tidigare ordnas också parallellprogram för barnen. Även ungdomarna har delvis eget program.

Mera information om programmet och talarna finns på www.kyrkhelg.fi.