Lunchmusikserien i Gamlakarleby stadskyrka

Publicerad: 04.06.2018

Lunchmusikserien i stadskyrkan i Karleby är en relativt ny konsertserie. Det är femte sommaren som det ordnas lunchmusik i stadskyrkan.
Serien omfattar 13 konserter och konserterna är ca 30–40 minuter långa. De hålls varje onsdag under sommarmånaderna kl 13 i Gamlakarleby stadskyrka. Obs! 27.6 inleds lunchmusiken undantagsvis kl. 12.

Karlebynejdens Orgelförening arrangerar serien tillsammans med Karleby svenska församling och Karleby finska församling.

Förutom kantorerna inom samfällighet medverkar också andra musiker som oboisten Nea Parpala och klarinettrion Soiva Puu, violinisten Saana Laitinen och cellisten Joanna Hanhikoski. Större musikergrupper är deltagarna i musiklägret i Kelviå och deltagarna i Karleby Gitarrsommar.
Serien inleds med kantor Tuomo Viherjuuri och Johannakören och avslutas med en orgelkonsert med kantor Martti Laitinen. En tidigare kantor i Gamlakarleby svenska församling, Sixten Enlund kommer att medverka i serien 25 juli.