Sommarmusikserien i Karleby sockenkyrka

Publicerad: 04.06.2018

I snart 20 års tid har Karleby svenska församling och Karleby finska församling samarbetat kring sommarmusiken i Karleby sockenkyrka. I år ordnas under sju torsdagkvällar konserter med varierat innehåll.
Det blir två konserter i juni; torsdagarna 16 juni och 28 juni kl 20. I den första medverkar ensemblen Röster som leds av Kirsi Tunkkari och Ritva Göös medverkar som organist. Efter midsommar sjunger sångaren Robert Näse tillsammans med Tuomas Juutilainen på piano.

I juli medverkar Barocco Boreale, klarinettisterna Milla och Markus Kaarto, organisten Matti Pohjoisaho, kantor Johan Sten och Julia Hansson på accordeon, flöjtisten Satu Hiisvirta och gitarristen Veikko Siponkoski.
Den avslutande konserten torsdagen den 2 augusti görs i samarbete med Lochteå kyrkomusikfestspel med Mellersta Österbottens kammarorkester och Ralf Gothoni både som dirigent och pianist.