Sommarmusikserien inleds med vokalensemblen Röster

Publicerad: 13.06.2018

Sommarmusikserien i Karleby sockenkyrka inleds med vokalensemblen Rösters konsert torsdagen den 14 juni kl 20 .
Ensemblen dirigeras sedan hösten 2017 av Kirsi Tunkkari som är hemma från Karleby, utbildad musikmagister från Sibelius Akademin, sångare och kördirigent.

Ensemblen Röster bildades våren 2008 och firar i år sitt 10 - års jubileum. Ensemblens målsättning är att framföra en kvalitativ repertoar, som utmanar och berör både sångare och publik.
Under ensemblens korta livstid har de arbetat med olika dirigenter. De har uppträtt mest i Österbotten, men också i Helsingfors, Åbo och Tammerfors. År 2015 deltog Röster i körtävlingen Tampereen Sävel och vann en guldstämpel.

I sommarmusikserien kommer de att framföra körverk av bland annat nordiska kompositörer som Knut Nystedt, Daniel Olson, Brage Slögedal, Bengt Johansson och Ola Gjelo. Organisten Ritva Göös medverkar på orgel och spelar bland annat Toivo Kuulas Pastorale.

Program á 10 e säljs vid ingången. Arrangörer för sommarmusikserien är Karleby finska och svenska församling.

Vokalensemblen Röster i Karleby sockenkyrka
torsdagen den 14 juni 2018 kl 20. Program á 10 e.

Vokalensemblen Röster under ledning av Kirsi Tunkkari fyller sockenkyrkan med sång torsdagen den 14 juni kl. 20. Foto: Hanna-Madeleine Andersson