Sommarcafé i Chydenius prästgård i juli

Publicerad: 15.06.2018

DJoanna Hanhikoski kommer att förestå pop-upcaféet vid Chydenius prästgård den första veckan i juli. Hon ser fram emot att ta emot kaffegäster i den unika, historiska miljön och i salen kommer också hennes cello att stå ifall kaffegästerna önskar höra lite musik. Hon ser framemot att få vara med och "återuppliva" prästgården.et ordnas pop-up café i sommar i den unika, historiska
prästgårdsmiljön på Kyrkbacken. Några ungdomar kommer att ansvara för caféet inne i Chydenius prästgård.

Första veckan från och med måndagen den 2 juli kommer caféet att förestås av Joanna Hanhikoski (se fotot).
Förutom hembakt till kaffet bjuder hon på levande musik på sin cello om kaffegästerna så önskar.

Caféet är öppet må-fre kl 12-15. Sockenkyrkan bredvid prästgården är vägkyrka och öppen under juli månad må-fre kl 11-16. Peter Kankkonen kommer att besöka caféet tisdagen den 3 juli kl 12 och berätta för cafégästerna om Anders Chydenius.

Under den andra caféveckan kommer bland annat Brit Stenman och Kristina Holmqvist att bjuda på en dialog - besökarna får möta pigan Miina och fru Malin Chydenius. Genom mötet med de båda kvinnorna förs besökarna snabbt bakåt i tiden. Detta program framförs torsdagarna 12.7 och 19.7 kl 14 på prästgårdscaféet.