Orgelkonsert i Marie kapell

Publicerad: 11.07.2018

Söndagen den 15 juli kl 19 blir det konsert i Marie kapell. Christian Ahlskog, som var med och tog fram Normann-orgeln från 1879 ur sin gömma samt ledde restaureringsarbetet, ger nu en konsert på den historiska orgeln. Han spelade också vid invigningen i maj 2017. Normann-orgeln har en speciell klangrikedom och bärbarhet och är byggd enligt klassisk orgelbyggartradition.

Åren 2006-2014 fungerade Ahlskog som kyrkomusiker i Karleby svenska församling tills han hösten 2014 tillträdde som orgellektor och linjeföreståndare i kyrkomusik vid Uleåborgs Konservatorium. Christian Ahlskog är medlem i kyrkans orgelkommitté och har fungerat som konsult och övervakare i flera orgelbyggnadsprojekt. År 2016 beviljades Christian https://www.kokkolanseurakuntayhtyma.fi/filebank/12839-christian.jpgAhlskog Organum-sällskapets vandringspris och samma år utkom cd-skivan The Liszt Circle, en inspelning med orgelrepertoar från den tyska orgelromantiken.

I Marie kapell hör vi honom spela musik av Walther, Bach, Guilmant, Kellner, Beliéer, Vierne och Manz. Erik Lundkvists Intrada inleder konserten och Gaston Beliéers Toccata d-moll avslutar konserten. I den en timme långa konserten får vi också höra Christian Ahlskog improvisera. Det är fritt inträde men program á 10 e säljs vid dörren.

Orgelkonsert
söndagen den 15 juli