Kom med på utfärd!

Publicerad: 06.09.2018

I samband med orgelsafarin 2018 ordnas en bussutfärd till Munsala kyrka där Dan Lönnqvist spelar på den orgel som var Gamlakarleby kyrkas första orgel. Den är ursprungligen byggd 1696 av bröderna Bejer och räddades och restaurerades efter Stora ofreden. Senare har den blivit ombyggd flera gånger men anses fortfarande vara den äldsta spelbara orgeln i Finland. Efter konserten blir det kvällsbuffé på Torgare prästgård i Kronoby där Sonja Biskop och hennes cateringföretag Con affetto dukar fram läckerheter.

Orgeln i Munsala kyrka. Bild: Tuomo ViherjuuriBussutfärden ordnas av Karlebynejdens Orgelvänner rf. Avfärden sker lördagen den 29 september kl. 16.30 från Torggatans busshållplats utanför stadskyrkan och 16.45 från Kyrkbackens parkering. Konserten är kl 18 i Munsala kyrka, och buffén serveras i Torgare prästgård kl 20. Priset för utfärden där buss, konsertprogram och buffén ingår kostar 40 euro. För orgelföreningens medlemmar är priset 35 euro.

Anmälan senast fredagen den 21 september till samfällighetens information antingen via telefon 06 8296 111 (må-fre 9-15) eller e-post: