Här är kandidaterna i församlingsvalet

Publicerad: 20.09.2018

Två kandidatlistor inlämnades i församlingsvalet i Karleby svenska församling inom utsatt tid, dvs måndagen den 17 september.
Det är valmansföreningarna Alla Gemensamt och Kristus i centrum som ställer upp kandidater.

Församlingsvalet är ett dubbelval: det väljs 12 ledamöter till församlingsrådet samt åtta ledamöter till Karleby kyrkliga samfällighets gemensamma kyrkofullmäktige.

Valmansföreningarna kommer att presenteras närmare i valtidningen som delas ut till alla hushåll inom samfälligheten onsdagen den 24 oktober.
Kandidaterna har möjligheten att presentera sig och sina åsikter också i valkompassen (valmaskinen). Den öppnas för allmänheten den 8 oktober.

Kandidater till församlingsrådet:

Valmansförening: Alla Gemensamt
Benita Haals, Helén Karrola, Gustav Kortell, Anders Nyberg, Sonja Smedjebacka, Jesper Sundström

Valmansförening: Kristus i centrum
Svetlana Borg, Tomas Enlund, Max Jakobsén, Erica Nygård, Tom Nygård, Benny Sundqvist, Björn Svenfelt, Yvonne Åkerlund, Ann-Helen Östman, Marko Aarnio, Johan Kortell, Krister Lillas, Bodil Sjöberg, Hanna-Maria Lidsle, Harriet Store, Benjamin Häggblom, Staffan Östman

Kandidater till gemensamma kyrkofullmäktige:

Valmansförening: Alla Gemensamt
Benita Haals, Gustav Kortell, Anders Nyberg, Sonja Smedjebacka, Jesper Sundström

Valmansförening: Kristus i centrum
Erika Biskop, Trygve Borg, Solveig Bäck, Niklas Kankkonen, Torbjörn Sandell, Johnny Vidjeskog, Mikael Lindqvist, Thomas Pettersson, Hans Snellman

Namnen på kandidaterna i de övriga församlingarna inom Karleby kyrkliga samfällighet hittar du här!