Svenska veckan i församlingen

Publicerad: 30.10.2018

Karleby är en av de 16 orter i Finland som är med i Svenska veckan-nätverket 2018. Svenska veckan firas 5–11.11.2018.

Karleby svenska församling deltar i stadsbiblioteket lördagen den 10 november i föreningarnas dag och presenterar församlingen.

Samma dag blir det församlingsafton i Mikaelsalen med gäster: Patrik Hagman talar om sorg och Joanna Hanhikoski medverkar med cellomusik.

Torsdag eftermiddag 8.11 blir det en samling i Hongellsalen i stadsbiblioteket under rubriken Kyrktuppen – Topelius i psalm och saga. Bland annat medverkar Hillevi Bystedt, Lolan Granqvist och Kristina Klingenberg.

På svenska veckans avslutningssöndag, farsdagen 11.11 firas en familjemässa i Anderssalen och en högmässa i stadskyrkan.

I samband med familjemässan blir det farsdagslunch på Kyrkbacken.