På söndag har du din chans att påverka

Publicerad: 14.11.2018

Förhandsröstningen i församlingsvalet tog slut i lördags. I Karleby svenska församling röstade 321 personer. De förhandsröster som gavs på andra orter är inte ännu med i antalet.

Själva valdagen är inkommande söndag, 18.11. Då kan man rösta endast i sin egen församling. I Karleby svenska församling är vallokalen i Kyrkbackens församlingshem.
I församlingsvalet får alla som fyllt 16 år och är medlemmar i församlingen rösta.
I Karleby är församlingsvalet ett dubbelval: man väljer sin kandidat till församlingsrådet och till gemensamma kyrkofullmäktige.

I valurnan ryms alla församlingsmedlemmars röster på söndagen. Genom att rösta kan man påverka vilka som fattar beslut i församlingen och i kyrkliga samfälligheten under perioden 2019-2022. Bild: Kyrkans bildbank/Sanna KrookInformation om församlingsvalet och kandidaterna finns – förutom i valtidningen som delades till varje hem den 24 oktober – på församlingens hemsida www.karlebysvenskaforsamling.fi.

Valkompassen och mycket annat finns på adressen forsamlingsvalet.fi.