Tvåspråkig kvällsmässa på trettondagen

Publicerad: 04.01.2019

Juha Saari arbetar i Ingermanlands kyrka. På trettondagen predikar har i kvällsmässan. Foto: Philippe GueissazPastor Juha Saari har arbetat i Ryssland sedan år 2000. Först hade han ansvar för församlingen i Omsk och åren 2006–2013 för Sibiriens prosteri i Ingermanlands kyrka.

År 2013 flyttade Saari med familj till Finland och därefter har han jobbat i Ingermanlands kyrka med skolnings- och konsultuppgifter.

En serie tvåspråkiga kvällsmässor börjar på trettondagen 6.1 kl 17 i Mikaelsalen som samarbete mellan Karleby svenska församling och Mellersta Österbottens Folkmission.

I den första kvällsmässan fungerar kyrkoherde Per Stenberg som liturg. Juha Saari predikar och tolkas till svenska av Annett Häggblom.
Vårens övriga kvällsmässor är på söndag 10.3 och på Kristi himmelsfärdsdag 30.5.