Hjälp de katastrofdrabbade i Moçambique och Zimbabwe

Publicerad: 29.03.2019

Moçambique; Kyrkan UtlandshjälpGe nödhjälp till dem som drabbats av cyklonen Idai i Moçambique och Zimbabwe. Cyklonen har orsakat översvämningar och jordskred som har lett till massiv förstörelse i Moçambique, Zimbabwe och Malawi.

Enligt FN är cyklonen möjligen den värsta naturkatastrof som någonsin har inträffat på södra halvklotet.

Städer, byar och odlingar har hamnat under vatten på grund av skyfallet och översvämningar. Hundratals människor har dött och dödssiffran förväntas stiga. Hjälporganisationer uppskattar att tusentals barn och åldringar befinner sig i en extremt utsatt position.

Kyrkans Utlandshjälp levererar nödhjälp till dem som blivit drabbade av katastrofen: mat, rent vatten och skydd.

Hjälp oss att hjälpa de katastrofdrabbade:

• Skänk en gåva genom Kyrkans Utlandshjälp. Konto: Nordea, IBAN: FI33 1572 3000 5005 04, referensnummer 1203
  • Skänk en gåva via Kyrkans Utlandshjälps hemsida.
  • Sänd ett textmeddelande med ordet APU20 till telefonnummer 16499 (20 e)
    Delta i Karleby finska församlingens kolekter under stilla veckans kyrkokvällar i Gamlakarleby stadskyrka 16. och 17.4.
    Be för de drabbade i katastrofområdena.