Borgå stifts preliminära valresultat i kyrkomötesvalet

Publicerad: 13.02.2020

Det preliminära valresultatet visar att Borgå stift representeras av två kvinnor och fyra män under kyrkomötets kommande fyraårsperiod 1.5.2020-30.4.2024. Borgå stift har två prästombud och fyra lekmannaombud i kyrkomötet.

En av lekmännen representerar Åland. Vem som blir Ålands lekmannaombud i kyrkomötet blir klart nästa vecka på måndag 17 februari då den åländska valnämnden sammanträder och räknar rösterna.

Invalda prästombud är
Mia Anderssén-Löf, kyrkoherde, Jakobstad (listan Tillsammans)
Rolf Steffansson, verksamhetsledare, Helsingfors, (listan Tillsammans).

Invalda lekmannaombud är
Patrik Hagman, docent, teolog, Åbo (listan En kyrka för alla),
Ulla-May Wideroos, pensionerad riksdagsledamot, Närpes (listan En kyrka för alla)
Göran Stenlund, pensionerad verksamhetsledare, Vasa (listan För Kristi kyrka)

Valresultaten är preliminära. Stiftets valnämnd fastställer valresultatet på måndag 17 februari.

Av de tre lekmannaombud som väljs av församlingarna i Borgå stift (förutom Åland) är Wideross ny medan Haglund och Stenlund var ombud under föregående period. Av stiftets prästombud var Steffansson ombud i kyrkomötet förra perioden medan Anderssén-Löf är ny.

Kyrklig tidningstjänst