Månadens ord

I öknen

Under vårt liv kommer perioder, när vi upplever Guds kallelse på ett speciellt sätt. Tider, när Gud kallar oss att göra förändringar i våra liv, och komma in på nya banor. Jag tror att vi alla har erfarenhet av att hitta på ursäkter för att inte just då göra slag i saken och vända oss till Herren. Det är lätt hänt att vårt vardagsslit, det ekorrhjul som vi springer i, skymmer sikten för de eviga frågorna. Dessutom är vi människor funtade så, att vi gärna gömmer oss bakom vardagslunken för att inte behöva ta ställning.

I en liknelse berättar Jesus
om en man som kallade folk till sin fest. När de inbjudna kom med ursäkter, gick kallelsen till andra.

Jesus ger oss
en allvarlig uppmaning att ta vara på hans kallelse. Till all lycka har Gud också ett långt tålamod och kallar oss på nytt och på nytt. Det är nämligen en längtan i Guds hjärta efter gemenskap med oss. Han kallar oss men tvingar sig inte på. Han är den ultimata gentlemannen.

Gud vill ha kontakt med just dig!

Per Stenberg
kyrkoherde
Karleby svenska församling

Söndag 30.6