Till nyhetslistan

Fira fadderdagen 5 juni – samtal, meddelande, nåt skoj tillsammans

23.5.2022 12.13

På söndag 5 juni firas Fadderdagen nationellt för fjärde gången. Dagen ger en utmärkt möjlighet att fokusera på sitt fadderbarn och hitta gemensam tid för att göra något tillsammans, nu när det är möjligt att göra det såväl live som på distans.

Fadderdagen-logo.Målet med fadderdagen är att lyfta fram fadderskapet och påminna om hur stort och viktigt det är. Tanken är också att dagen ska erbjuda enkla och trevliga saker som faddrar och fadderbarn kan göra tillsammans.
Det finns inte ett rätt sätt att vara fadder på utan det handlar om en livslång vänskap som man kan komma ihåg och genomföra på det sätt som passar en bäst.

Utmaning i sociala medier

Som en del av fadderdagen utmanas alla faddrar att i sociala medier dela sina tankar om vad som är det bästa med fadderskapet. Berätta om det med hashtaggarna #fadderdagen, #kummipäivä #kumminkaa och tagga @lastenjanuortenkeskus. Lasten ja nuorten keskus delar ett urval av postningarna på sitt Instagramkonto. Bland de som deltar i utmaningen om fadderdagen lottar vi ut Finnkinos biobiljetter. 

På webbplatsen Fadder.fi finns mycket material som anknyter till fadderskap och förslag på hur man kan fira fadderdag. Där finns till exempel modeller för ett fadderkort och för fadderinbjudan till födelsedagen. Där finns också bilder som kan färgläggas.

Kyrklig tidningstjänst