Till nyhetslistan

Alphakurs gav mersmak

7.10.2020 14.31

Öjaborna Julia och Peter Esberg hoppas att också andra tar chansen att delta i en Alphakurs

Text: Peter Silfverberg

Julia och Peter Esberg är gifta sedan 13 år tillbaka och numera bosatta i Öja.  Julia är uppvuxen i Larsmo och Peter i Pajala i Sverige. 
Paret gillar att besöka stugan i  skärgården eller njuta av skogspromenader med hunden när de är lediga. Ett annat gemensamt intresse är människomöten, nya som gamla. 
Intressanta människomöten har de bl.a. fått uppleva under en Alphakurs som de gick för några år sedan, när den ordnades av Larsmo församling.

- Det var  positivt och lärorikt att få repetera grunderna i den kristna tron under kursen. Det blev flera aha-upplevelser än vi hade förväntat oss.

Som speciellt värdefulla upplevde de gruppdiskussionerna där alla frågor och funderingar var välkomna. 

- Även Alphaweekenden med all undervisning och samvaro var fantastisk. 

Åt dem som funderar på att eventuellt delta i Alphakursen vill de säga att den passar för både unga och gamla, nybörjare och veteraner.

- När det gäller den kristna tron finns det alltid något nytt och nyttigt att lära sig. Om du är nyfiken, tveka inte att delta!

Paret Esberg kommer att medverka i Alphakursen som startar i Karleby som ledare i en diskussionsgrupp. 
Alpha är en introduktionskurs i kristen tro som hålls världen över med miljontals deltagare. Den består av mat, föreläsningar och diskussion. 

En ny Alphakurs startar i Karleby församling i Kyrkbackens församlingshem 5.11 kl 17.30-20 och hålls under 10 torsdagskvällar med en längre paus kring julen. Skilt program ordnas för barnen. 
Mera info och anmälning-ar senast 29.10 till pastorskansliet, tfn 050 3147 227.

Alphakurs i Kyrkbackens församlingshem 
5.11 kl 17.30 hålls under 10 torsdagskvällar.