Till nyhetslistan

Barnets andliga tillväxt startar i famnen

Torsdagen den 8.10 kl 18 fortsätter den bibelstudieserie som Karleby svenska församling startade i början på året, men som blev avbruten på grund av corona pandemin. 

I tur är Hanna Byskatas föreläsning Vilket arv ger jag till mitt barn? – Hur stöder jag barnets andliga liv? där fokus kommer att ligga på hur vi kan förmedla det arv vi vill ge vårt barn.

Den andliga tillväxten börjar i famnen, menar Byskata.

- Föräldrarnas omsorg och kärlek är grunden till barnets tro. Att från början ha så bra kontakt som möjligt till sitt barn är en av de viktigaste sakerna i barn-uppfostran, säger Byskata. När barnet börjar komma med sina första tankar och funderingar, är det jätteviktigt att lyssna och  visa intresse och att på det sättet bygga upp förtroendet och visa att barnet är värdefullt. 

- Tillit man byggt upp till barnet från att barnet föddes är grunden till, att de också senare har bra kontakt till sina föräldrar och tryggt kan börja ta stegen mot självständiga beslut i tonåren, förklarar Byskata.

- Jag kommer också att närma mig ämnet ur den synvinkeln, hur vi vuxna med våra handlingar kan stöda men även hindra barnets välmående, säger Byskata.

Tillfället kommer att bestå av både föreläsning och gemensamma samtal, där man tillsamman kan stöda, varandra och ge och få goda fungerande tips, men också uppmuntran.
Föreläsningen riktar sig till både nya och lite erfarnare föräldrar, till mor- och farföräldrar, men också till andra personer, som till exempel äldre syskon eller faddrar, som deltar i barnens uppfostran. 

- Ofta har mor- och farföräldrar mera tid och erfarenhet och även en självkännedom som kan vara värdefull när det gäller att uppfostra barnet i dess and-liga liv, förtydligar Byskata. 

Under föreläsningen ordnar Karleby svenska församling skilt program för barnen. Efter föreläsningen bjuds deltagarna på kaffe.


”Vilket arv ger jag till mitt barn? – Hur stöder jag barnets andliga liv?”
Föreläsning med Hanna Byskata, to 8.10 
kl 18 i Anderssalen, 
Kyrkbackens församlingshem

”Vad vi än gör för att stöda barnets tro,
är det viktigt att ta i beaktande barnets ålder och mognad.
Andlighetens främsta fiende är brådska och stress”. 

-  Hanna Byskata , familjerådgivare

2020-09-24 11:50:16.0