Till nyhetslistan

Mask rekommenderas också utomhus

Bildcollage; handtvätt, munskydd och dator.

Inga begränsningar i fråga om sammankomster gäller i regionen, även om Soites område övergått till coronavirusepidemins accelerationsfas. Myndigheterna har utfärdat en rekommendation om att använda ansiktsmask även utomhus om det är omöjligt att hålla säkerhetsavstånd. 
Det är viktigt att komma ihåg hälsosäkerheten vid alla tillfällen och evenemang som församlingarna ordnar. Om man är sjuk kan man inte delta. God handhygien, tillräckliga säkerhetsavstånd och användning av ansiktsmask är det som fortfarande gäller. 
Det är alltså möjligt att närvara vid gudstjänster och kyrkliga förrättningar. Säkerhetsavstånd på två meter bör beaktas, men det gäller inte inom den egna familjen.  
Det är viktigt att avstånden bibehålls också när man går till nattvarden. Kyrkoherdarna försäkrar att nattvardsbröd och -vin räcker åt alla. 

Ingen förhandsanmälan krävs till gudstjänsterna. Vid ankomsten samlas deltagarnas kontaktuppgifter in för hälsomyndigheterna. Uppgifterna sparas två veckor varefter de förstörs. 
Höstens läger kan tills vidare ordnas enligt planerna.  
Diakonin och familjerådgivningen träffar sina klienter inomhus. Både anställda och besökare använder mask på mottagningen. 
Pastorskansliet betjänar enligt normala öppethållningstider, må-fr kl. 9-13.
Det rekommenderas att dop och andra förrättningar ordnas i kyrkan eller i andra tillräckligt stora utrymmen. 
Församlingen ordnar sedvanlig verksamhet så normalt som det med hänsyn till myndigheternas rekommendationer är möjligt. Inom Karleby kyrkliga samfällighet följer man noga med coronasituationen och reagerar enligt behov om läget förändras.  

Fri Aug 20 10:34:55 EEST 2021