Läger 1 hålls 14-20.6.2024 på Torsö. Konfirmationen är 23.6.2024 kl. 10 i Karleby sockenkyrka. Här kommer information om vilka gudstjänster och samlingar konfirmanderna skall delta i före lägret:

Information till hemmet- konfirmandläger 1/2024

Plats & tid
Konfirmanderna ska vara på plats på Torsö lägergård, Torsövägen 60, fredagen den 14 juni kl. 9. Följande torsdag, 
den 20 juni, avslutas lägret kl. 12. Föräldrarna ordnar skjutsen till och från lägergården.  
På söndag 16 juni kl. 18 firar vi lägergudstjänst på Torsö. Dit är alla välkomna med! Kaffe serveras från kl. 17.30. 

Vad ta med?
Sängkläder, handduk, kläder för både ute- och innebruk, simkläder om man önskar simma, Bibel och eget anteckningsmaterial om man vill. Finns också Biblar, papper och pennor på lägret. Om du vill kan du ta med ett eget musikinstrument. På lägret finns en liten kiosk där vi säljer glass, så om man vill kan man ta med lite fickpengar till det. Går också att betala med MobilePay. 
Ta inte med dator, spelkonsol, högtalare eller dylikt. Användning av tobak, elcigarretter, snus, alkohol samt andra rusmedel är förbjudet på lägret (även energidrycker). Telefonerna sätts undan under lektioner, andakter och övrigt program och ska vara på ljudlös nattetid på bordet, inte i sängen. Telefonerna får inte laddas nattetid. 

Närvaro
Många ungdomar har fritidsaktiviteter som tar mycket tid. Lägret pågår endast en knapp vecka. Vi hoppas att andra aktiviteter kan stå åt sidan för den tiden. Ifall någon behöver avlägsna sig från lägret för något viktigt, ber vi föräldrarna ta kontakt med ledarna på förhand och komma överens om saken.

Övning, fotografering och konfirmation 
Fredag 21 juni kl. 10 blir det konfirmationsövning och fotografering i Annasalen, Kyrkbackens församlingshem och 
i Sockenkyrkan. Beställningsblankett för fotografier delas ut till föräldrarna under lägergudstjänsten på Torsö. 
Ifall någon inte kan delta i lägergudstjänsten, skickas beställningsblanketten hem med konfirmanden efter lägret.  Den fylls i hemma och konfirmanden tar med den ifyllda blanketten till fotograferingstillfället. En gruppbild kostar 
15 € och ett enskilt porträtt 15 €. 
Ta med jämna pengar till fotograferingen.  Sätt i det bifogade kuvertet tillsammans med beställningsblanketten.  
Man kan också betala med MobilePay. Beställning av fotografier är valfritt. Bilderna levereras hem per post. 
Söndag 23 juni kl. 10 blir det konfirmation i Sockenkyrkan. Konfirmanderna samlas i församlingshemmet kl. 9.15. 

Lägeravgiften
Avgiften för lägret är 160 eur. En betalningslänk skickas efter lägret per epost till den vårdnadshavare vars epost meddelats i anmälningsblanketten. Om ni har ni frågor angående lägeravgiften, kontakta någon av ledarna. 

Personal
Lägerledare: Jani Koivusalo, präst, Max Jakobsèn, ungdomsledare, Johan Sten, kantor och Carolina Myrskog, sommarteolog. Hjälpledare: Jesse Heikkilä, Jere Hakunti, Oskar Bergdahl, Lukas Åkerlund, Erik Vidjeskog, 
Alva Pettersson, Sointu Finnilä, Lydia Wargh, Annika Thylin.

Viktig information
Ifall det ännu finns något speciellt som inte framkommit vid anmälan och som vi behöver veta om, tex förändringar i allergier eller dieter. Ta kontakt med någon av lägerledarna.

_____________________________________________________________________

Jani Koivusalo, präst, tfn 050 3147 312
Max Jakobsèn, ungdomsledare, tfn 050 3147 350
epost: fornamn.efternamn@evl.fi