Till nyhetslistan

Kyrkklockorna ringer till stöd för Ukraina på årsdagen

Ett barn håller händerna framför ansiktet. Ukrainas färger.

Kyrklig tidningstjänst 

Biskoparna i Evangelisk-lutherska kyrkan i Finland kallar församlingarna runt om i landet till att ringa i kyrkklockorna för att visa stöd för Ukraina på årsdagen av Rysslands anfall 24.2.2023. Då ringer kyrkklockorna runt om i Finland till stöd för Ukraina klockan 12.
- Rysslands olagliga anfall mot Ukraina fortsätter. Lidandet och antalet förlorade människoliv är outhärdligt.  Ukrainarna behöver all hjälp och allt stöd de kan få. Kriget har vittgående konsekvenser och skapar oro också här i Finland. Vi behöver samhörighet och omsorg om varandra, står det i meddelandet från biskoparna. 

Kyrkklockor för fred  ringer också i alla Karleby kyrkliga samfällighets församlingar  på årsdagen av invasionen, på fredagen klockan 12. 
Församlingarna ber för Ukraina och det ukrainska folket på söndagen efter årsdagen den 26 februari och fortsättningsvis i de därpå följande gudstjänsterna.
- Vi uppmuntrar alla att komma ihåg Ukraina i sina böner, ge donationer till biståndsorganisationer i regionen och visa stöd för ukrainare i Finland, uppmanar biskoparna. 

 

Kyrkklockorna i Karleby ringer för fred 

fre 24.2 kl. 12

22.2.2023 15.00